Ailece muntazam sağlık ve diş muayenesi olup, gerekli aşıları zamanında yaptırın. Çocuklarınızla vücutlarının iyi gelişmesi ve görevini iyi yapabilmesi için nelere ihtiyaçları olduğunu konuşun.
Çocuklarınıza beslenmeyle ilgili bilgi verin. Onlara iyi ve dengeli öğünler verin. Eğer doktorunuz vitamin almalarını tavsiye ediyorsa verin.
Çocukların her gün egzersiz yapmalarına dikkat edin. Bisiklet sürmek, yüzmek, dans, yürüyüş, koşu vücudun gelişmesini sağlar ve kuvvetini artırır.
Ailece hareketli olabileceğiniz planlar yapın. Birlikte bisiklet sürmek, akşam yemeğinden sonra yürüyüş yapmak, evinize yakın parka gidip top oynamak gibi…
Ders programının dışındaki aşırı kültürel faaliyetler gerginlik yaratabilir, dikkatli olun, çocukların okul sonrası ve hafta sonu programları yoğun olmasın.
Gerginlik işareti olan: huzursuzluk, uyku temposunun bozulması, tırnak kemirmek, mide ağrıları, baş ağrısı, dikkatini verememek gibi durumlarda uyanık olun.
Çocuklar telefon numaralarını, adreslerini ve soyadlarının yazılışını bilmelidirler, bilip bilmediklerini kontrol edip , emin olun.
Çocuklarınızın, sokakta kendini tehlikelerden nasıl korumanın kurallarını öğrenmiş olduğunu garanti edin.
Çocuklarınıza acil durumlarda kime gideceğini, nereye başvuracağını öğretin. Örneğin: arkadaş, polis, idareci, bir okul, yakın bir dükkan v.s…